Poznáme najlepších poľnohospodárskych manažérov

Najlepší poľnohospodárski manažéri si 24. októbra 2018 už po 23-krát prevzali ocenenia za hospodárske výsledky firiem, ktoré riadia. Súčasťou slávnostného večera TOP AGRO, ktorý sa konal v Senci, bolo aj vyhlásenie víťazov 18. ročníka súťaže o Najkrajší chotár na Slovensku v roku 2018.
 
 
Rebríček TOP 100 vytvoril Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra na základe exaktných ekonomických údajov tisíc prihlásených poľnohospodárskych firiem.
 
V kategórii Poľnohospodárske družstvá – produkčné oblasti zvíťazilo Družstvo Agrospol Boľkovce z okresu Lučenec. Cenu si na galavečere prebral predseda družstva Rastislav Slocík, ktorý je zároveň aj predsedom RPPK Lučenec.
 
Predseda SPPK Emil Macho odovzdal cenu v kategórii Farmárka roka.
 
V kategórii Poľnohospodárske družstvá – znevýhodnené oblasti zvíťazilo Poľnohospodárske družstvo Šalgovce z okresu Topoľčany. Cenu prevzal vedúci výroby a agronóm Ladislav Režo.
 
V kategórii Obchodné spoločnosti – produkčné oblasti sa na prvom mieste umiestnila firma AGROMAČAJ a.s. Kráľová pri Senci. Táto spoločnosť je zároveň absolútnym víťazom súťaže najlepších manažmentov TOP AGRO.
Cenu si prevzal predseda predstavenstva Juraj Mačaj, ktorý je zároveň členom predstavenstva SPPK.
 
 
Odborná komisia pridelila titul Njkrajší chotár 2018 Gazdovskému dvoru v Branove z okresu Nové Zámky.
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce