Stanovisko EFSA k súčasným hodnotám MRL pre teflubenzuron po prehodnotení potvrdzujúcich údajov podľa článku 12

Žiadateľ BASF Agro BV požiadal príslušný kompetentný úrad v UK o posúdenie potvrdzujúcich údajov, ktoré boli identifikované ako „notavailable“ pre teflubenzurón v rámci preskúmania maximálnej hladiny rezíduí (MRL) podľa článku 12 nariadenia (ES) č. 396/2005.
 
Na riešenie chýbajúcich dát bola predložená nová štúdia metabolizmu na listových plodinách, štúdia skúmajúcu povahu rezíduí za štandardných hydrolytických podmienok a validovaná analytická metóda na stanovenie rezíduí teflubenzurónu vo výrobkoch živočíšneho pôvodu. Nové poskytnuté informácie však nevyžadujú revíziu hodnotenia rizika vykonaného pre teflubenzurón.
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce