Diskusia vo Vígľaši s politikmi

Stretnutie sa uskutočnilo 21. septembra 2018 počas dožinkových slávností v Pstruši-Vígľaš.
 
Foto: MPRV SR
 
Hlavnými témami stretnutia boli rokovania o Spoločnej poľnohospodárskej politike na roky 2021-2027. Predseda SPPK Emil Macho informoval podpredsedníčku vlády SR a ministerku pôdohospodártva a rozvoja vidieka SR Gabrielu Matečnú a predsedu Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Petra Antala o svojej nedávnej pracovnej ceste v Bruseli. Zúčastnil sa tam oficiálneho rokovania organizácie COPA COGECA, v ktorej je SPPK od septembra členom. 
 
"Pre slovenských poľnohospodárov je dôležité, že už aj s našim prispením budeme môcť ovplyvňovať tvorbu rozhodujúcich európskych predpisov, pravidiel či politík. Máme pred sebou neskutočné množstvo práce súvisiace s prijatím Strategického rámca k budúcej SPP. Naša samospráva je pripravená diskutovať s predstaviteľmi ministerstva pôdohospodárstva a rovnako aj s členmi parlamentného výboru na túto tému“, uviedol na stretnutí vo Vígľaši predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho.
 
foto: archív: Emil Macho a predseda Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo Peter Antal
 
Vo Vígľaši sa hovorilo aj o téme ďalšieho rozvoja agropotravinárskeho sektora na Slovensku, a to aj v kontexte všetkých pripravovaných zmien. 
 
foto: archív
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce