Rodinný deň RPPK Trnava 2018

Začiatok leta je ideálny čas na to, aby trnavskí poľnohospodári a potravinári nemysleli počas dňa len na prácu, ale aby sa v Maduniciach počas rodinného dňa mohli zabaviť, oddýchnuť si a porozprávať sa s kolegami aj o bežných veciach, na ktoré pri práci nie je vždy čas. 
 
 
Organizátori aj tento ročník stavili na bohatý a zaujímavý program. Už tradičným hosťom boli študentky /aj bývalé/ Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave, ktoré pod vedením skúseného kynológa a učiteľa zároveň Ľudovíta Keisera predviedli vystúpenie s cvičenými psami. Dospelí súťažili v kvíze s poľnohospodárskymi a potravinárskymi otázkami, v dojení na historickom trenažéri a úspech mala aj súťaž v pití piva. Do taktu hrala skupina Eminent. 
 
 
4. ročník Rodinného dňa RPPK Trnava patril aj deťom.
 
 
Deti súťažili v šiestich disciplínach. Ako ináč, s poľnohospodársko-potravinárskou tematikou: napríklad skákali v zemiakovom vreci, dojili na drevenom historickom trenažéri či absolvovali slalom s cibuľou na lyžici. Veľkým lákadlom bolo maľovanie na tvár.  
 
 
Vrcholom podujatia pre deti /a aj pre rodičov :-) / bola už tradičná pena, ktorou hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru v Maduniciach premenili tamojšie futbalové ihrisko na bielu perinu.
 
 
Podľa predsedu RPPK Trnava Olivera Šiatkovského je veľmi dôležité, aby sa ľudia pracujúci v tak náročnom odvetví stretávali aj mimo pracovného času, mohli sa viac spoznať a zažiť zaujímavý deň. O občerstvenie sa opäť postarali členovia RPPK Trnava, ktorí priniesli chutné regionálne výrobky. 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce