Poznáme víťazov 5. ročníka týždňa Hovorme o jedle

Členovia hodnotiacich komisií rozhodli o víťazoch jednotlivých kategórií 5. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE.
 
Stretnutie členov hodnotiacej komisie 5. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE
 
Na vyhodnotení 5. ročníka pracovali zástupcovia Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Výskumného ústavu potravinárskeho, Úradu verejného zdravotníctva, Štátnej veterinárnej a potravinovej správy, Slovenského mliekarenského zväzu, Slovenského cukrovarníckeho spolku, Únie hydinárov Slovenska a aj zamestnanci Úradu Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. 
 
 
Hodnotiaca porota prečítala a vyhodnotila stovky súťažných príspevkov v troch kategóriách: 
 
1. súťažno-vzdelávacia aktivita "HOVORME O JEDLE"
2. výtvarná súťaž "CHUTNÉ MAĽOVANIE"
3. literárna súťaž "PREČO POTRAVINY NEPATRIA DO KOŠA"
 
Prihliadalo sa na precíznosť spracovania danej témy, originalitu a v literárnej súťaži rozhodovala aj úprimnosť myšlienok a slov, ktoré deti vkladali na papier.
 
Hodnotenie literárnej súťaže Prečo potraviny nepatria do koša
 
Slávnostné vyhlásenie výsledkov 5. ročníka týždňa HOVORME O JEDLE sa uskutoční 22. novembra v Bratislave. Víťazi jednotlivých kategórií, rovnako aj víťazné žiacke kolektívy a školy získajú zaujímavé ceny. Po skončení slávnostného podujatia je pre víťazov pripravená aj cesta vláčikom po centre Bratislavy. 
 
 
O súťažno-vzdelávacom projekte sa diskutovalo aj v relácii Občiansky klub Rádia Regina RTVS. Reláciu si môžete vypočuť na tomto odkaze: 
 
 
V. ročník týždňa HOVORME O JEDLE je realizovaný pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Odbornú garanciu prevzali Úrad verejného zdravotníctva SR, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav potravinársky a Štátna veterinárna a potravinová správa SR.
 
Výtvarná súťaž "Chutné maľovanie"
 
Aktivity finančne podporili Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a. s. a Mliečny fond, do ktorého prispievajú slovenskí prvovýrobcovia a spracovatelia mlieka. Ceny do súťaží venovali Poľnohospodárske výrobno obchodné družstvo Madunice, Apimed, Pekáreň Drahovce s.r.o. a Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Trnava. Ďalšími partnermi projektu sú Slovenský mliekarenský zväz, Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka, Slovenský cukrovarnícky spolok, Únia hydinárov Slovenska, Únia potravinárov Slovenska a Fakulta ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. 
 
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce