Seminár ÚHS bude už v októbri

Únia hydinárov Slovenska aj v tomto roku organizuje na Podbanskom odborný seminár určený chovateľom hydiny, spracovateľom, výrobcom krmív, dodávateľom technológii a ďalším odborníkom, ktorí priamo pracujú v tomto odvetví potravinárskeho priemyslu, prípadne s ním nejakým spôsobom spolupracujú.
 
Vystúpenia a prednášky renomovaných odborníkov zo Slovenska i zahraničia budú zamerané na aktuálne problémy hydinárstva súvisiace nielen s domácou produkciou, ale aj  importom kurčiat a vajec. Reč bude  napríklad o šľachtení nosníc, o vplyve welfare systému  na úspešnosť chovu hydiny, taktiež o preventívnych opatreniach proti zavlečeniu nebezpečných nákaz či o prielomovej kontrole roztočíkov. K dispozícii budú aj prezentácie viacerých firiem.
 
Ďalšie vystúpenia odborníkov vysvetlia vplyv napájacích systémov či štruktúry krmív na kvalitu a ekonomiku chovov a zástupca Slovenskej inšpekcie životného prostredia priblíži účastníkom BAT pre chov hydiny a zmeny integrovaných povolení. Stalo sa už tradíciou, že súčasťou podujatia je prezentácia viacerých firiem a tá nebude chýbať ani tentokrát.
 
Ako povedal riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár seminár, ktorý sa tento rok uskutoční o niečo skôr ako po minulé roky, a to 3. októbra 2017,  bude opäť vítanou príležitosťou pre veľkochovateľov a spracovateľov hydiny, veľkoproducentov vajec, ale aj pre drobných podnikateľov v tejto oblasti zoznámiť sa s aktuálnymi novinkami v slovenskom, českom a európskom hydinárstve. “Radi na seminári privítame každého chovateľa hydiny, bez ohľadu, či je, alebo nie členom našej únie. Viaceré škandály z posledného obdobia, ktoré sa stali v sektore hydinárstva v zahraničí, nás nútia neustále udržovať vysokú úroveň našich chovov a ponúkať tak spotrebiteľom garantovanú kvalitu a zdravotnú nezávadnosť hydinového mäsa a slepačích vajec,” zdôraznil Molnár. 
 
Podrobnejšie informácie o seminári hydinárov na [email protected]. a
www.uniahydinarov.sk.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce