OSN: Voda dokáže transformovať spoločnosť a ekonomiku

Svetový deň vody je pre nás všetkých príležitosťou dozvedieť sa viac o problémoch súvisiacich s vodou: aby sme o týchto problémoch hovorili ostatným a prijali opatrenia, ktoé by ich eliminovali. Svetový deň vody sme si prvýkrát pripomenuli na Konferencii OSN o životnom prostredí a rozvoji v roku 1992. Svetoví predstavitelia vtedy ohlásili niekoľko odporúčaní v kontexte medzinárodného udržiavania vodných zdrojov. Valné zhromaždenie OSN reagovalo vyhlásením 22. marca ako Svetového dňa vody.
 
V dnešnej dobe je takmer polovica svetových pracovníkov - 1,5 miliardy ľudí - v zamestnaniach, ktoré s vodou súvisia. Dôležitým problémom je doručovanie vody do oblastí, ktoré prirodzené zdroje nemajú. Svetové spoločenstvo nesúhlasí aj s porušovaním základných pracovných práv miliónov ľudí, ktorí s vodou pracujú. Tohtoročný Svetový deň vody sa preto zameriava na to, ako môže pravidelný prísun zdravotne nezávadnej vody meniť svet a legislatívu v oblasti zamestnania. OSN v tohtoročnej videoupútavke tvrdí: Voda dokáže transformovať spoločnosť a ekonomiku.
 
Pozrite si trailer:

 

 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce